Kriskommunikation

Ibland händer det som inte fick hända. Vi gör misstag som kräver snabba och ödmjuka åtgärder. Ibland utsätts vi för kritik, skvaller eller förtal utan att vi gjort något fel. Oberoende av vad krisen på riktigt handlar om, måste vi hantera kritiken i massmedia och på sociala medier. Vår viktigaste uppgift är att minimera skadorna på företagets eller organisationens varumärke och anseende.

Det kan vara otroligt tufft att hamna ut för ett mediedrev eller en hård kritik på sociala medier. Vi kan bidra med stöd, utifrånperspektiv och snabba och konkreta råd i ett pressat läge.

Medieträning, kunskap om hur massmedia jobbar i krissituationer, kännedom om hur arga människor eller folkmassor i panik kan reagera, hjälper er att lyckas i skarpa lägen, då att misslyckas inte är ett alternativ.

Genom att på förhand planera organisationens kriskommunikation får ni mer tid och resurser att sköta själva krisen. En genomtänkt kriskommunikationsplan underlättar krishanteringen avsevärt.

Boka skräddarsydd planering och träning för er organisation.

Är det bråttom? Ring Elli genast.

Lars Losvik och Elli Flén
iStock-533129957

Erfarenhet av svåra kriser

Elli har jobbat mycket med myndigheter och organisationer där kris på riktigt betyder kris – ett allvarligt hot mot människors liv och hälsa eller ännu värre, situationer där död och våld redan är ett faktum. Ledare, chefer och kommunikatörer kan genom korrekt kommunikation i nödsituationer göra skillnad på liv och död.

Fler tjänster

Medieträning

Lär dig hantera nervositet, formulera tydliga budskap och uppträda på ett trovärdigt och bra sätt. Vi erbjuder intervjuträning, föreläsningar om mediehantering och hjälp med att överkomma scenskräcken.

Ledarskap

Vi hjälper dig nå din fulla potential som ledare. Genom motivation och engagemang i ledarskapet kan ert företag eller er organisation uppnå resultat och överkomma svårigheter.

Coachning

Behöver du hjälp med att hitta motivation, mål och riktning i ditt arbete? Behöver du pep inför viktiga framträdanden eller hjälp med att hålla tal? Låt oss hjälpa dig genom coachning.